26 januari 2023

ULearning

This post is also available in: English (Engels)

In het ULearning Platform is het mogelijk om cursusmateriaal aan te bieden of content te ontwikkelen voor een online module. Er zijn verschillende soorten leeractiviteiten in te stellen zoals een gevarieerd aanbod aan opdrachten, discussiefora en interactieve video’s. Door dit ruime aanbod aan leeractiviteiten zijn er veel mogelijkheden om interacties te creëren tussen student en cursusmateriaal.
Online modules kunnen onder andere ingezet worden als voorbereiding op het contactonderwijs, voor het oefenen van leerstof of vaardigheden, voor het activeren van voorkennis en het structureren van de cursusinhoud. Het is mogelijk andere tools, zoals Feedbackfruits of DialogueTrainer, te integreren in het ULearning Platform.  

Het ULearning Platform is erg geschikt voor het faciliteren van tijd- en plaatsonafhankelijk leren (asynchroon leren). Dit houdt in dat het platform het best tot zijn recht komt als er, naast lesstof, ook interactieve leeractiviteiten zijn opgenomen.

Wil je meer weten over het zelf ontwikkelen van e-modules? Bekijk dan Hoe ontwikkel je een e-module (inloggen met Solis-id)  waarin het ontwerpen en ontwikkelen van een e-module stap voor stap wordt toegelicht. 

Wil je meer weten over deze tool? Maak dan gebruik van de knop Request tool. Via deze knop kun je de tool aanvragen, en daarnaast ook een afspraak maken voor didactisch of technisch advies.

Kan ik een vrijblijvend kijkje nemen op het platform?
Ja, dat kan. Via de volgende link is het mogelijk om je te registreren voor de cursus Leer het ULearning-platform kennen. Deze cursus is ontwikkeld op het ULearning platform en geeft een goed overzicht van alle mogelijke activiteiten. Om je te kunnen registreren moet je in het bezit zijn van een Solis-id. Heb je geen Solis-id? Neem dan contact op met: ulearning-support@uu.nl.

Kun je videobellen in het platform?
Interactie tussen studenten onderling en interactie tussen studenten en docenten kan op het platform gefaciliteerd worden. Dit is wel beperkt tot geschreven interactie (discussieforum, ingeplande chatsessie, reacties geven). Er is op dit moment geen videobelmogelijkheid in het platform. 

Hoeveel tijd kost het om een cursus/e-module in het platform te ontwikkelen?
Dit verschilt per cursus en per doel. Zowel het leren werken met het platform als het ontwikkelen en ontwerpen van de cursus/e-module kost tijd. Met een onderwijskundig adviseur kun je bespreken hoeveel tijd er ongeveer nodig gaat zijn. Een voordeel  van een eenmaal ontwikkelde cursus, is dat je deze in het ULearning-platform kunt blijven gebruiken en zonodig steeds kunt aanpassen.  

Voldoet ULearning aan de eisen die door de AVG gesteld worden?
Ja, alle informatie kun je vinden in het privacy statement. 

You are free to share and adapt, if you give appropriate credit and use it non-commercially. More on Creative Commons

 

Are you looking for funding to innovate your education? Check our funding calender!