17 januari 2023

Numworx

This post is also available in: English (Engels)

Numworx ondersteunt het gebruik van formules en grafieken bij digitale toetsing. Numworx is een doorontwikkeling van de Digitale Wiskundeomgeving (DWO), een leer- en toetsomgeving voor wiskunde in het middelbaar en hoger onderwijs, en is ontwikkeld door medewerkers van het Freudenthal Instituut.  

Numworx bestaat uit twee omgevingen: de applicatie Numworx Author (te downloaden in het UU Software Center) en de webbrowser Numworx Webapp (https://numworx.uu.nl). In de Author-omgeving worden de vragen en toetsen ontwikkeld en in de Webapp-omgeving worden oefenopgaven beschikbaar gesteld en formatieve toetsen gepland en afgenomen. Ook zijn de resultaten in de Webapp zichtbaar. Numworx kent daarnaast een beveiligde afnameomgeving, waarin op de toets-Chromebooks van de UU summatieve toetsen kunnen worden afgenomen.

Wanneer je gebruik wilt maken van Numworx kun je contact opnemen met team Digitaal toetsen (digitaletoetsing@uu.nl). Wanneer je een toets wilt laten afnemen op een UU Chromebook neem je daarnaast ook contact op met je facultaire roosterbureau. Meer informatie over het gebruik en de mogelijkheden van Numworx is te vinden op  
de Numworx supportsite. 

Het CAT evalueert samen met docenten alle onderwijsvernieuwingen op hun meerwaarde voor de kwaliteit van het onderwijs. Alle afgeronde onderzoeksrapportenzijn per thema geordend.

You are free to share and adapt, if you give appropriate credit and use it non-commercially. More on Creative Commons

 

Are you looking for funding to innovate your education? Check our funding calender!